vineri, 27 ianuarie 2017

De ce este atat de importanta o certificare iso 27001?

Firmele care isi doresc sa se dezvolte si sa se afirme, indiferent de domeniul in care opereaza, trebuie sa aiba in portofoliu dovada obtinerii mai multor tipuri de certificate ISO, iar dintre acestea nu trebuie sa lipseasca o certificare ISO 27001, acesta din urma avand in vedere managerierea cu succes a sistemelor informatice adoptate. Astfel, acest tip de certificat este ideal si pentru institutii ale statului, intrucat se depun eforturi suplimentare consistente nu numai pentru protejarea tuturor datelor procesate, insa si pentru imbunatatirea activitatii. Este nevoie de mai multi pasi, iar acestia vor fi o dovada a efortului depus, firmele fiind vazute mult mai bine nu numai in fata competitorilor, ci si in fata clientilor, furnizorilor, partenerilor, investitorilor si nu numai.



Mai mult succes pentru orice companie

Cu siguranta orice client va apela la o firma care stie ca are obtinute, printre altele, o certificare ISO 27001, deoarece are siguranta ca datele sale vor fi protejate si nu vor ajunge in diferite locuri nepotrivite. In plus, relatiile dintre angajati se imbunatatesc, ducand la obtinerea unor performante mai bune, insa va fi nevoie si de mai putin efort pentru gasirea celor mai bune modalitati de remediere a situatiilor neprevazute.



Siguranta, incredere, profesionalism, eficienta si profit

Obtinerea certificarii implica mai multe etape care trebuie implementate, iar in tot acest timp se pot identifica vulnerabilitatile sistemului informatic, gasindu-se practici prin care sa fie rezolvate. De asemenea, nici alocarea resurselor pentru diferite etape nu va aduce probleme, deoarece totul va fi foarte bine organizat, iar cei aflati in conducere vor sti cum sa prioritizeze fiecare aspect. Nu in ultimul rand, evolutia tehnologica nu este un proces de speriat care sa dea batai de cap firmelor si institutiilor, ci se poate profita de pe urma sa, aducand mai multa siguranta, dar si unelte si instrumente folositoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu