joi, 22 iunie 2017

Dublin este un oras superb ce trebuie vizitat

Vizitează capitala Irlandei și nu vei fi dezamăgit de sejurul pe care îl vei avea aici! Cumpăra biletele de avion cât mai repede!
            Cel mai mare oraș din Irlanda este Dublinul, care este și capitala țării. Având o multitudine de obiective turistice, Dublinul este cel mai vizitat oraș din Irlanda. Este o metropolă modernă și prosperă, având un trafic destul de aglomerat și restaurante care sunt  mereu pline. Aici se află și cel mai mare aeroport din Irlanda unde aterizează cei mai mulți turiști.

            În ceea ce privește vremea de aici, trebuie să știi că pe perioada verii precipitațiile nu sunt foarte bogate, însă umiditatea este foarte ridicată și vremea se schimbă destul de des. Dacă vizitezi Irlanda vara ar fi indicat să purtați îmbrăcăminte de bumbac. Iernile de aici sunt destul de lungi: chiar dacă nu ninge prea des, temperaturile sunt destul de scăzute cu minime de 3 grade Celsius și maxime de 8 grade Celsius.
            Dacă ajungi pentru prima dată în Dublin, cel mai bine ar fi ca mai întâi să îți faci o imagine de ansamblu a orașului: o călătorie cu un autobuz decapotabil te va plimba pe la cele mai importante obiective turistice și îți va da șansa de a admira pe îndelete orașul. Dintre cele mai importante obiective care merită vizitate se regăsesc casele în care s-au născut Ducele de Wellington și Oscar Wilde, Catedrala Sfântul Patrick, Castelul Dublin și Catedrala Bisericii Creștine.
            Aici se vorbesc oficial 2 limbi și anume engleza și irlandeza. Aproape toți locuitorii vorbesc engleza, dar pe drum o să observi indicatoare scrise numai în irlandeză. Odată ajuns în această regiune, trebuie să știi că nu se fumează decât în locurile special amenajate, dar și faptul că atunci când iei masa la un restaurant, în meniu vei găsi scrisă suma pe care trebuie să o plătești celor care vă servesc, iar daca acest lucru nu se regăsește în meniu trebuie să știi că bacșișul trebuie să fie 10 % din consumație.

            Dublin poate fi alegerea perfectă pentru a petrece un concediu într-un oraș superb!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu