Atunci cand ne gandim la contextul in care am alege sa bem un vin rose,
probabil cele mai des intalnite scenarii sunt cele ce implica momente de
relaxare la plaja, in aer liber si in general in tot ceea ce implica
activitatile din sezonul calduros. Recunoscut pentru gustul proaspat si
parfumat, putem spune ca acesta are reputatia unei bauturi preferate indeosebi
de doamne si domnisoare, desi in mod paradoxal nu reprezinta o varietate mai
usoara din punct de vedere al continutului de alcool. Totusi, savurat ca atare
sau impreuna cu un desert apetisant, vinul rose este cu siguranta cel mai
atractiv mod de a incheia o masa imbelsugata.
Din fericire, mixurile gustative nu se limiteaza doar la preparatele dulci,
cel demisec sau sec fiind ideal pentru a acompania salate, paste sau chiar
mancaruri cu fructe de mare. Mergand mai departe, la fel cum alegem sa corelam
un anume preparat cu un vin pe baza cantitatii de zahar continute, la fel va
trebui sa procedam si atunci cand avem in vedere temperatura de servire. Astfel,
cu cat acesta este mai dulce, cu atat va trebui racit mai mult, scopul fiind
cel de a crea un echilibru intre arome si texturi.
Cum se produce vinul rose
Cu exceptia unui numar limitat de soiuri de struguri care intra in
categoria rose, cele mai multe vinuri de acest tip beneficiaza de aceeasi
materie prima ca cel rosu, diferenta stand in modul de prelucrare ulterioara a
acesteia. Astfel, odata ce strugurii au fost zdrobiti si lasati sa fermenteze,
culoarea specifica incepe sa se contureze inca din primele ore, interval dupa
care cojile rosii vor fi scoase iar amestecul isi va urma cursul de maturare.
Bineinteles, metoda poate varia in functie de zona geografica la care facem
referire, precum si in cazul spumantului, moment in care tehnica va fi inlocuita
cu un amestec de vin alb si rosu, proportiile fiind din nou variabile in
functie de nuanta pe care o urmarim. Daca si tu vrei sa descoperi gustul
autentic din productia autohtona, alege un vin rose de la crama budureasca, una
dintre reprezentantele de top din regiunea Dealu Mare si din tara.
Despre vinul Budureasca
In cadrul cramei Budureasca, alaturi de strugurii din soiul Busuioaca de
Bohotin, cele mai frecvent alegeri de materie prima pentru acest tip de vin
sunt de tipul Merlot si Pinot Noir, acestia fiind ideali pentru obtinerea unui
gust robust, bine definit. Ca si caracteristici ale vinului, el poate fi
descris ca un produs versatil, ce poate fi alaturat unei diversitati culinare
ce reuseste sa ii puna in valoare de fiecare data aroma fructata. Astfel, daca
si tu doresti sa experimentezi noi senzatii gustative, nu ezita sa incerci un
vin rose de la crama Budureasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu