marți, 21 iunie 2016

De ce sa alegem un city break in Grecia?

Grecia înseamnă soare, înseamnă mare, înseamnă roadele naturii cu specificul mediteraneean. Asta ca să nu începem cu mitologia şi arta leagănului civilizaţiei europene.
Un City Break în Grecia poate începe din Atena, poate începe chiar de pe Acropole, tocmai ca un omagiu adus trecutului fascinant. De admirat cariartidele, Parthenonul şi priveliştea superbă a oraşului.
Cum din acele vechi timpuri datează obiceiul de a consulta un oracol, o vizită la Delfi se impune. Este un areal de patrimoniu universal, cu ruine antice de temple, amfiteatru, stadion.
De la zei, precum Apollo, la creştinism, o vizită la Meteora se impune. Şi nu doar pentru exotismul plasării schiturilor pe culmi stâncoase foarte dificil de accesat ci şi pentru atmosfera acelui loc de rugăciune, prin sacralitatea ce se simte la fiecare pas.
Tesalonic este al doilea oraş al Greciei şi din plasamentul său aproape de Bulgaria şi de Turcia rezultă şi infleunţele intersecţiei de culturi.
Santorini, încântătoarea asortare de alb şi albastru a clădirilor de lângă albastrul mării.
Este o destinaţie romantică, adesea recomandată celor ce se iubesc. Cu nenumărate facilităţi de baie şi cu ineditul nisip negru, de sorginte vulcanică.
Miconos are nu doar foarte multe plaje atrăgătoare dar şi o viaţă de noapte antrenantă şi apetisante mâncăruri la terase lângă mare, cu bunătăţi oferite de mare.
Şi câte insule nu ne îndeamnă a le vizita. Şi nu le putem aminti aici pe toate, doar câteva faimoase, precum Rodos, aproape de Turcia, Corfu, în Marea Ionică, etalând o arhitectură având şi influenţă italiană.
Grecia este o destinaţie de City Break şi pentru cei cu apetenţă de a urca pe munte pentru că muntele e aproape şi oferă satisfacţia sportului alpin dar şi pe cea a unor privelişti deosebite (în munţii Pindului, Samaria etc)

Există opinia unanimă că un City Break grecesc (cu precădere pe o insulă) cere a fi repetat (şi pe o altă insulă).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu